“Dutch GP’ verbreekt record van meeste aantal inhaalmanoeuvres ooit: 186 stuks!

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De GP van Nederland op het circuit van Zandvoort was een ongelooflijk spektakelstuk. De regen, verschillende strategieën en incidenten zorgden voor spektakel en veel inhaalmanoeuvres. De ‘Dutch GP’ verbrak op het vlak van de inhaalmanoeuvres zelfs een record.

Afgelopen zondag vonden er maar liefst 186 inhaalmanoeuvres plaats. Daarmee werd een nieuw record gevestigd, het oude record werd gevestigd tijdens de GP van China in 2016 toen er tijdens eveneens wisselvallige weersomstandigheden 160 inhaalmanoeuvres plaatsvonden.

Belangrijk is dat onder inhaalmanoeuvres enkel ‘succesvolle’ inhaalmanoeuvres verstaan worden die daadwerkelijk positiewinst opleveren. Positiewissels tijdens de openingsronde van de race, pitstops en het op een ronde zetten van een rijder tellen niet mee.

De F1-bazen zullen ongetwijfeld blij zijn met deze statistiek want daarmee kunnen ze zeggen dat de nieuwe generatie F1-bolides er toch veel ingehaald kan worden. Kanttekening is uiteraard dat de verschillende hevige regenbuien en rode vlag-situaties daarbij serieus geholpen hebben.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner