Carlos Sainz Sr.: “Alonso geraakt steeds meer gefrustreerd in de F1”

Het lijkt er alsmaar meer op dat Fernando Alonso aan zijn laatste seizoen in de Formule 1 bezig is. Rallylegende Carlos Sainz Sr. is van mening dat Alonso meer en meer gefrustreerd geraakt in de F1.


De verwachtingen waren hoog bij het begin van het seizoen, zowel bij zijn fans als bij Fernando Alonso zelf. De onbetrouwbare Honda achterin zijn McLaren werd vervangen door een Renault-krachtbron en Red Bull had met dezelfde krachtbron al bewezen dat het mogelijk was om races te winnen.

We stellen echter vast dat de gehoopte sprong voorwaarts er niet volledig gekomen is en dat McLaren nog altijd op de sukkel is. De voor het seizoen aangekondigde podiumplaatsen, en met wat geluk een overwinning, lijken nog ver weg voor de formatie uit Woking. Voor het vierde jaar op rij ziet de tweevoudige wereldkampioen dat meedoen om de knikkers ook dit jaar waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden behoort.

Het zou helemaal niet verwonderlijk zijn dat die situatie begint te knagen aan de motivatie van Alonso, zo vertellen Martin Brundle en Carlos Sainz Sr..

“Ik sprak met Alonso in Monaco en kreeg het gevoel dat hij er mee zal stoppen,” aldus Brundle en daar sluit rallylegende Sainz Sr. zich bij aan.

“Hij zit in een periode waarin hij liever in een andere situatie had gezeten,” aldus Sainz Sr. “Hij wil immers voor podia en overwinningen strijden.”

“Als je vroeger al eens won, en in zijn geval al twee keer wereldkampioen geworden bent en nog voor andere titels gevochten hebt, is het logisch dat je niet tevreden bent als je niet voor overwinningen of prijzen vecht. Zeker met de ervaring en het karakter dat Fernando heeft.”

De rallykampioen is net als de fans en Alonso zelf ontgoocheld over de gang van zaken.

“Dit jaar is de situatie bij McLaren iets beter en ik hoop dat ze nog beter wordt gedurende het seizoen. Het kan wel kloppen dat hijzelf en iedereen die het beste met hem voor heeft veel meer verwacht hadden,” besluit Sainz Sr.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022