“Carlos Sainz staat op de shortlist van McLaren”

Toro Rosso-piloot Carlos Sainz zou bij McLaren op een shortlist staan met mogelijke vervangers voor Fernando Alonso indien de Spanjaard eind dit seizoen McLaren daadwerkelijk zou verlaten.

Verlaat Fernando Alonso eind dit seizoen McLaren of niet? Het blijft voorlopig een onbeantwoorde vraag. Waarschijnlijk zal de Spanjaard opnieuw de sleutel in handen hebben wat betreft de F1-rijdersmarkt voor het seizoen 2018.

Er wordt al geruime tijd druk gespeculeerd over Alonso zijn toekomst en ondertussen zou ook McLaren zich aan het voorbereiden zijn op een eventueel vertrek van de Spanjaard. Daarbij zou zijn landgenoot Carlos Sainz Jr. erg hoog op de shortlist van McLaren staan.

Sainz rijdt sinds 2015 voor het team van Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing. Vorig jaar mocht Max Verstappen geheel onverwacht tijdens het seizoen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull maken. De Spanjaard werd voor dit seizoen dan weer opnieuw bevestigd bij Toro Rosso. Sainz zijn ambities reiken echter ongetwijfeld verder dan het B-team van Red Bull. Probleem is alleen dat grote broer Red Bull met Daniel Ricciardo en Max Verstappen over een erg sterk rijdersduo beschikt waarin niet meteen verandering lijkt te zullen komen.

Vorig seizoen werd Sainz al eens door Renault benaderd maar Red Bull wenste Sainz toen niet te laten gaan. Volgens Italiaanse berichten zou Sainz nu echter op de shortlist van McLaren staan als mogelijke vervanger van Alonso indien die daadwerkelijk zou beslissen om McLaren eind dit seizoen te verlaten.

Sainz ligt overduidelijk nog onder contract bij Red Bull, dat bevestigde Helmut Marko onlangs nogmaals. Het is echter ook de gewoonte dat rijders bij Toro Rosso maximaal zo’n drietal seizoenen afwerken en Sainz is reeds bezig aan zijn derde seizoen.

Gezien de contractuele situatie van Daniel Ricciardo en Max Verstappen rest Sainz na dit seizoen waarschijnlijk echter slechts twee mogelijkheden: toch nog een seizoen bij Toro Rosso, wat niet ideaal zou zijn, of daadwerkelijk Red Bull en Toro Rosso de rug toekeren en de overstap naar een ander team maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen