Carlos Sainz start GP van Turkije achteraan door gridpenalty

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft laten weten dat het na Charles Leclerc nu ook Carlos Sainz van een nieuwe motor zal voorzien. Daardoor zal de Spanjaard de GP van Turkije achteraan op de grid moeten aanvatten.

Charles Leclerc kreeg tijdens het raceweekend in Sochi een nieuwe Ferrari-motor die een belangrijke update bevatte. Voor Carlos Sainz werd de upgrade uitgesteld maar de Spanjaard krijgt in Turkije net als Leclerc de verbeterde motor.

In de motor zitten al technologieën die ook in de motor voor volgend seizoen zullen zitten. Doordat het Carlos Sainz zijn vierde motor van het seizoen is krijgt hij echter net als Charles Leclerc twee weken geleden een gridpenalty en zal hij de Turkse GP van achteraan op de grid moeten aanvatten.

Ferrari liet in hetzelfde persbericht ook nog weten dat teambaas Mattia Binotto in Turkije niet aanwezig zal zijn. Net als tijdens verschillende andere raceweekends was zijn afwezigheid gepland en blijft Binotto in de fabriek in Maranello om zich te focussen op de wagen voor volgend seizoen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen