Carlos Sainz: “Toen dat gebeurde was ik onder de indruk van de reactie van Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Halverwege zijn eerste seizoen bij Ferrari is Carlos Sainz goed geïntegreerd in het team. Wanneer de Spanjaard terugblikt op zijn eerste seizoenshelft is hem één bijzonder moment bij Ferrari bijgebleven.

Sainz verwijst daarvoor naar de GP van Frankrijk waarin Ferrari aanvankelijk sterk presteerde maar plots tijdens de race kreeg af te rekenen met enorme bandenproblemen. Leclerc en Sainz verloren ronde na ronde posities, iets dat uit het niets gebeurde.

De teleurstelling bij het ganse team was enorm groot maar het was vooral de reactie van Ferrari waarvan Sainz onder de indruk was.

“Er was een enorme vastberadenheid om het probleem op te lossen, er werd bijzonder hard gefocust op het probleem,” aldus Sainz.

“De terugval op Paul Ricard was zo dramatisch dat we er allemaal door verrast werden en zegden: ‘Oké, we moeten dit oplossen, we moeten die bijzonder hard en snel aanpakken’.”

Iets dat vervolgens volgens Sainz ook gebeurde. Het volledige team zette immers alles op alles om de bandenproblemen op te lossen zodat ze zich niet opnieuw zouden voordoen.

“We vlogen terug naar Maranello, we hadden enkele meetings en analyseerden wat dingen. Het waren twee à drie zeer intense dagen in de simulator waarbij we heel wat simulaties deden om onze wagen en de oorzaak van dit enorm probleem te begrijpen.”

“De manier waarop het team reageerde, dat was redelijk indrukwekkend. Om zo’n groot team, zo’n grote organisatie in dezelfde richting te krijgen zodat we allemaal pushten om dit probleem aan te pakken. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel theorieën en hoeveel projecten er kwamen om het te proberen oplossen.”

“Het was één van de meest indrukwekkende gevoelens die ik als racepiloot kreeg van een grote organisatie die één specifiek probleem trachtte op te lossen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021