“Sergio Perez aanvaardt niet langer de rol van tweede rijder naast Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het is F1-zomerpauze en net als de voorbije jaren wordt er druk gespeculeerd over het tweede racezitje bij het Red Bull F1 team. Centraal in die speculaties staat uiteraard Sergio Perez.

De voorbije weken kwam er steeds meer kritiek op de wat volgens velen ’teleurstellende’ prestaties van de Mexicaan. Perez moet duidelijk onderdoen voor Verstappen, al beschikte Perez ook niet steeds over hetzelfde materiaal en moest hij ook soms zijn eigen resultaat opofferen in het belang van Verstappen.

Zien we Sergio Perez ook volgend jaar nog voor Red Bull Racing rijden? Die kans is er zeker en vast en achter de schermen wordt er al druk onderhandeld. Velen zien in Perez een geschikte tweede rijder binnen Red Bull, iets waarvoor hij ook door de teamleiding de voorbije dagen werd geprezen, maar laat nu net dat zijn wat Perez eventueel volgend jaar niet opnieuw wil zijn.

Volgens het Spaanse ‘SoyMotor’ zou F1-insider Mark Hughes gezegd hebben dat Perez volgend jaar gelijk behandeld wil worden. De Mexicaan zou hetzelfde materiaal ter beschikking willen krijgen en niet langer als ’tweede rijder’ willen fungeren.

De eis van Sergio Perez zou de onderhandelingen veel moeilijker maken want Red Bull wil met Max Verstappen een duidelijker nummer 1 in het team. Het is dan ook maar de vraag of we Perez ook volgend jaar nog naast Max Verstappen zien racen.