Carlos Sainz van P10 naar P4: “Ik heb alles eruit gehaald wat ik kon”

Ferrari
Ferrari

Na zijn crash tijdens de kwalificatie reed Carlos Sainz een erg sterke sprintrace. Sainz startte van op de tiende plaats maar slaagde erin om als vierde te finishen. Daarmee behaalt hij niet alleen enkele belangrijke wk-punten, ook zijn uitgangspositie voor de race op zondag is daardoor veel beter.

Sainz heeft tijdens de inhaalrace bewezen dat hij niets aan vertrouwen en talent heeft ingeboet. Met zijn vierde plaats op de startgrid kan hij trouwens ook nog een belangrijke strategische rol spelen tijdens de race en komt hij mogelijk zelfs in aanmerking voor de overwinning.

“Ik heb het maximaal aantal plaatsen goedgemaakt dat ik kon,” aldus Sainz. “Het was een solide race, ik kende geen problemen.”

“Gewoon de wagen verder leren kennen, de wagen leren kennen op dit circuit onder droge omstandigheden want daarin hebben we hier amper gereden. Vandaag was een positieve race.”

“Het enige negatieve vandaag is dat Red Bull wat meer snelheid leek te hebben dan ons en dat we onder droge omstandigheden wat extra snelheid moeten zien te vinden als we zondag willen winnen.”

Volgens Sainz zal het verschil tussen winst en verlies in enkele kleine dingen zitten en moet Ferrari haar probleem met graining van de banden oplossen.

“Het heeft wat te maken met het rijden. Misschien moeten we wat dingen finetunen op het vlak van het afstellen van de wagen,” aldus Sainz.

“Er is niet veel maar we zullen ons uiterste best doen om te zien hoe we het grainen van de voorste banden kunnen oplossen want dat raakt ons erger dan Red Bull.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print