Ross Brawn haalt uit na kritiek George Russell: “Rijders met een slechte wagen klagen altijd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de sprintrace uitte George Russell kritiek op het format met de sprintrace in Imola. Volgens Russell was het een soort ‘processie’ maar Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is niet onder de indruk van de kritiek van Russell en dient de Mercedes-rijder van antwoord.

“Ik weet niet hoe de rest van de race was maar van waar ik me bevond voelde het als een processie aan,” zei een teleurgestelde George Russell na afloop.

“De race is gewoonweg niet lang genoeg om behoorlijke bandenslijtage te hebben en redelijke verschillen tussen de rijders en de wagens.”

Ross Brawn was alvast niet onder de indruk van de uitspraken van George Russell.

“Toen mijn rijders een slechte wagen ter beschikking hadden deden ze ook hun beklag over de race,” aldus de sportief directeur van de F1. “Ik denk dan ook dat George zijn mening, of die van eender welke rijder achteraan de grid, niet echt de mening is waarnaar we moeten luisteren.”

“We luisteren naar de mening van de jongens die vooraan rijden, van zij die echt competitief zijn, zij die in het midden of vooraan racen,” deelt Brawn vervolgens nog een steek uit naar Russell en Mercedes.

“Ze bevinden zich in een jammerlijke positie maar hun positie is niet degene die weerspiegeld hoe het echt is om te racen tijdens een sprintrace.”

Volgens Brawn wordt de mening van Russell zeker niet genegeerd, maar hebben de rijders meer naar achter op de grid vaak een wat ‘gekleurde’ visie over hoe alles verloopt.

“Ik weet uit mijn eigen ervaring hoe de psychologie van een rijder achteraan de startgrid werkt en met allerlei andere dingen bezig is,” aldus Brawn. “Het zou geweldig zijn als er achteraan meer dingen zouden gebeuren.”

“Mercedes kon andere wagens voor hen niet inhalen, maar er was zeker voldoende actie en ook inhaalmanoeuvres in het midden en vooraan. We zullen luisteren, we zullen het niet negeren, maar we moeten die opmerkingen vanuit een bepaald perspectief zien.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print