Carlos Sainz: “Vertrouwen kreeg een serieuze deuk door crash tijdens oefensessie”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de zomerpauze liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto verstaan dat Sainz eens een probleemloos raceweekend moest kennen. Tot dusver is dat echter nog niet gelukt want ook dit raceweekend crashte Sainz. Die crash zorgde naar eigen zeggen voor een serieuze deuk in het zelfvertrouwen van de Spanjaard.

Sainz kende geen ideale voorbereiding voor de sprintrace gisteren, tijdens de tweede oefensessie crashte Sainz immers, iets dat ook nog zijn gevolgen had tijdens de sprintkwalificatie.

“Om eerlijk te zijn was het vertrouwen niet erg groot na mijn crash. Ik verloor de wagen op zo’n vreemde manier en zo onverwacht, op een moment dat ik zelfs niet echt aan het pushen was, en dan krijgt je vertrouwen een serieuze deuk,” vertelde Sainz na de sprintrace.

“Na die crash vroeg het dan ook wat tijd om tijdens de sprintkwalificatie het vertrouwen opnieuw op te bouwen, om het beetje bij beetje op te bouwen. Ik slaagde erin het beetje bij beetje opnieuw op te bouwen en dat geeft me nu de kans om met meer zelfvertrouwen en motivatie de race aan te vatten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner