Charles Leclerc: “We mogen niet al te veel verwachten tijdens de race”

Ferrari
Ferrari

Een probleemloos raceweekend beleefde Ferrari tot dusver niet, volgens Charles Leclerc moet er tijdens de race dan ook een realistisch doel voor ogen gehouden worden.

Leclerc zal de race van op de vijfde plaats op de startgrid aanvatten. Door de gridpenalty van Bottas en het uitvallen van Pierre Gasly boekte Leclerc twee extra plaatsen winst, maar het doel tijdens de race zal volgens Leclerc realistisch moeten zijn.

“We hadden een goede sprintkwalificatie en maximaliseerden ons potentieel, we finishten zesde en zevende. Door de gridstraf voor Valtteri schuiven we allebei nog een plaats op en staan we samen op de derde startrij, dat is het beste waarop we hadden kunnen hopen,” blikt Leclerc terug op de sprintkwalificatie.

“Een realistisch doel is het behouden van onze posities want voor een beter resultaat vechten zal zeer, zeer moeilijk zijn.”

“We zullen ons proberen focussen op het maximaliseren van de wagen en hopelijk behalen we een goed resultaat. Bandenmanagement zal tijdens de race cruciaal zijn, zeker wat de eerste ronden betreft wanneer je moet pushen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021