Carlos Sainz: “Vettel schreef me een bijzondere brief toen hij afscheid nam van Red Bull”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In een interview met het Spaanse ‘Soymotor’ vertelt Carlos Sainz aan de hand van een anekdote waarom hij veel respect heeft voor de sportman Sebastian Vettel maar ook vooral als mens.

Carlos Sainz mag zich vanaf 2021 Ferrari-rijder noemen en de man die hij moet opvolgen is niet van de minste, namelijk viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De twee hebben al een verleden samen toen de Duitser de titels aan elkaar reeg en Carlos Sainz een van de de talenten was van het junior-programma van Red Bull.

Tijdens het laatste jaar van Vettel bij Red Bull in 2014, verrichtte de jonge Carlos Sainz simulatorwerk voor de Oostenrijkse formatie en dat werd door de toenmalige wereldkampioen dermate geapprecieerd dat hij Sainz persoonlijk wilde bedanken met een brief.

“Ik heb veel respect voor Sebastian Vettel,” aldus Sainz. “Ik denk dat hij de man is die een tijdperk van de sport gedomineerd heeft, ongeacht dat het de voorbije jaren wat moeilijker ging.”

“Ik ga een verhaal vertellen: toen hij afscheid nam van Red Bull in 2014 was ik simulatorrijder bij het team en droeg hij een brief aan me op. Hij vond dat het werk dat ik in de simulator deed belangrijk was voor hem en voor het team.”

“Toen hij afscheid nam van Red Bull stuurde hij alle werknemers een gepersonaliseerde brief en ik was destijds simulatorpiloot. Hij wist dat ik tijdens de GP van Australië om vier uur ‘s ochtends uren in de simulator had doorgebracht om hem aanbevelingen te geven voor de afstelling van de wagen voor zijn race.”

“Hij was zo vriendelijk om me een brief te sturen om me te bedanken voor mijn inspanningen in de simulator en de uren werk die ik er in had gestoken. Sindsdien heb ik een speciale sympathie voor hem en een band die verder gaat dan de tv-camera’s.”

“Ik heb hem dat misschien nooit verteld, en op een dag zal ik dat zeker doen, maar ik heb het grootste respect voor hem,” besluit Sainz.

Sainz zal dit jaar dus voor Ferrari rijden terwijl ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in de Formule 1 aan de slag blijft als racepiloot bij het Aston Martin F1 team.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022