Carlos Sainz waarschuwt: “Ferrari SF-24 heeft een grote upgrade nodig om te kunnen blijven strijden met Red bull”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz slaagde er tijdens de GP van Australië in om de race te winnen en daarmee weten we nu al zeker dat Red Bull dit seizoen niet alle races zal winnen. Of Ferrari op constante basis zal kunnen strijden met Red Bull zal volgens Sainz echter afhangen van de upgrades die de SF-24 krijgt.

Na twee overwinningen op rij voor Max Verstappen in Bahrein en Saoedi-Arabië, zelfs twee dubbeloverwinningen voor Red Bull, leken we opnieuw op weg om een erg dominant seizoen van Red Bull en Max Verstappen mee te gaan maken. Maar kijk, het kan snel verkeren want tijdens de derde race was er plots een dubbeloverwinning voor Ferrari.

Tijdens de kwalificatie domineerde Max Verstappen maar tijdens de race ging Sainz tijdens de openingsronden voorbij aan Verstappen waarna de drievoudig wereldkampioen plots moest opgeven door een rechterachterrem die in brand stond. Sergio Perez kon eveneens niet winnen en zo stelt zich nu de vraag of Red Bull komend weekend in Japan gewoon opnieuw orde op zaken zal kunnen stellen of dat de concurrentie toch dichterbij is gekomen.

Carlos Sainz meent alvast dat ze bij Ferrari nog heel wat werk te verrichten hebben en dat een grote upgrade voor de SF-24 noodzakelijk is om de strijd met Red Bull te kunnen blijven aangaan.

“Onze wagen werkte erg goed tijdens het weekend in Melbourne,” aldus Sainz. “Maar het gaat moeilijk zijn om op ieder circuit zo dichtbij te zitten, zeker omdat we een upgrade moeten introduceren om de kloof die we in Bahrein en Saoedi-Arabië zagen te dichten.”

“Maar in Australië voelde de wagen vanaf de eerste ronde als een wagen waarmee gewonnen kon worden. Ook al was Red Bull ook snel en stonden ze op pole, tijdens de kwalificatie was dat pole-rondje niet buiten bereik.”

“Er zullen circuits zijn waar we net als vorig jaar sterk zullen zijn. Dit jaar lijkt onze snelheid zelfs beter op circuits waar we sterker waren. Samen met een goed ontwikkelingsprogramma hoop ik dat we Red Bull meer kunnen uitdagen.”

Tijdens het komende raceweekend in Japan zal Ferrari een kleinere aerodynamische update introduceren, het is vooral wachten tot de GP van Emilia-Romagna wanneer er een groot pakket met updates op de SF-24 geïntroduceerd zal worden.