“Carlos Sainz weet dat de pikorde bij Ferrari vastligt en dat maakt hem boos”

Ferrari
Ferrari

Als we Ralf Schumacher mogen geloven ligt de pikorde bij Ferrari nu al vast en is dat helemaal niet naar de zin van Carlos Sainz.

Tijdens de eerste drie races van 2022 vonden we Carlos Sainz al twee keer terug op het podium maar ondanks dat puike resultaat telt de Spanjaard al achtendertig punten achterstand op zijn teamgenoot Charles Leclerc die de tussenstand van het wereldkampioenschap aanvoert. 

Die achterstand is vooral het resultaat van een GP van Australië om snel te vergeten voor Sainz. Een technisch euvel aan zijn Ferrari zorgde ervoor dat zijn kwalificatie mislukte en zijn race zag hij in de tweede ronde al beëindigd in de grindbak. Leclerc maakte er zeker na de opgave van Verstappen bijna een  gezondheidswandeling van in Albert Park en won de race.

Ondanks het feit dat we nog maar drie races ver zijn in het seizoen denkt Ralf Schumacher dat Ferrari nu al alles op Leclerc zal zetten zoals dat destijds al het geval was toen zijn broer Michael de dienst uitmaakte bij de Scuderia.

“De pikorde bij Ferrari ligt al vast,” aldus de Duitser tegenover ‘F1Insider.’ “Carlos Sainz weet dat en is daarom boos. Ooit was er een tijd toen iemand anders heel succesvol was en toen was het ook het geval dat je relatief snel wist op welke rijder je je moest concentreren.”

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is daar helemaal niets van aan en zijn zijn rijders vrij om tegen elkaar te racen. Hij laat ook weten dat de achterstand van Sainz niet betekent dat het al verloren is voor de Spanjaard, er zijn nog veel punten te verdelen.

“We zijn nog maar drie races ver in het seizoen,” aldus Binotto. “Er blijven nog twintig races over, hopelijk negentien of twintig. Het kampioenschap is dus nog lang. Onze rijders zijn vrij om te racen, ik kijk er naar uit en ik geniet ervan om ze te zien strijden voor een goede positie, de eerste plaats indien mogelijk.“

Verwacht wordt dat Sainz en Ferrari ook na 2022 met elkaar verder zullen gaan maar zoals u gisteren hier al kon lezen lopen de onderhandelingen naar verluidt niet van een leien dakje