Carlos Sainz wijst na uitschakeling in Q1 naar de concurrentie: “Ze doen het opzettelijk om iemand anders te benadelen”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie op het Yas Marina Circuit sneuvelde Carlos Sainz gisteren al in Q1. De Spanjaard moet daardoor straks van op P16 aan de race beginnen maar Sainz kwam vooral met een opmerkelijke verklaring voor zijn exit in Q1.

“Als rijder weten we dat wanneer je een bocht twee seconden voor een andere wagen neemt, zo’n één à twee seconden, dat je dan de andere wagen zo’n één à twee tienden in die bocht doet verliezen,” doet Sainz zijn beklag. “Naarmate de raceweekends voorbij gingen heb ik steeds meer rijders het zien doen.”

“Wanneer het in Q1 en Q2 erg close is dan zie je rijders opzettelijk wat ‘dirty air’ geven in de bochten, dit zodat de andere rijders wat tijd verliezen in de bochten.”

“We beschouwen dat niet als ophouden want het is niet dat je van het gas moet gaan. Maar je weet dat je de andere wagen ‘dirty air’ geeft en hij daardoor in die bocht een slechte run heeft.”

“Door in Q1 als laatste de baan op te gaan reed ik in de eerste en tweede bocht erg dicht bij de wagens voor mij, ik verloor verschillende tienden in de bochten.”

“Ik denk dat iedereen het doet, wanneer je jezelf in een slechte positie op de baan positioneert dan ondervind je erg veel last daarvan. Het is tricky.”