Lando Norris na wilde schuiver: “Ik doe het gewoon ‘klote’ tijdens de kwalificaties”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens Q3 leek Lando Norris het Max Verstappen moeilijk te gaan maken maar een wilde schuiver zorgde ervoor dat Norris uiteindelijk tevreden moest zijn met de vijfde tijd. Een zelfkritische Lando Norris vindt dat hij het tijdens de kwalificaties, wanneer het ertoe doet, minder fouten moet maken.

“Wanneer je tijdens de kwalificatie eender welke fout maakt wanneer je strijdt voor een goede positie dan is dat frustrerend,” blikt een ontgoochelde Lando Norris terug op de kwalificatie. “Maar het ding is dat ik op zaterdag zoveel fouten maak. Eender welke andere ronde was één van mijn beste rondjes.”

“Q1 en Q2 waren enkele van mijn beste rondjes, mijn eerste rondje in Q3 was zeer sterk, er was gewoon één kleine fout.”

“Ik weet niet wat er gebeurde. Ik heb het geen enkele keer dit weekend voorgehad. Het is dan ook frustrerend want ik doe het gewoon ‘klote’ op zaterdag.”

Lando Norris kreeg vervolgens te horen dat hij misschien te hard voor zichzelf is maar daar was de McLaren-rijder het niet mee eens.

“Helemaal niet. Ik strijd voor de tweede plaats en eindig als vijfde door een domme fout. Dus nee, ik ben te zacht voor mezelf.”