Carlos Sainz wint ‘Ferrari-strijd’ om derde plaats: “Het was geweldig racen met Charles”

Ferrari
Ferrari

Hij mocht van op de pole vertrekken en bood lang weerwerk tegenover Max Verstappen maar uiteindelijk moest Carlos Sainz aan de finish tevreden zijn met de derde plaats. Sainz moest daarvoor vol aan de bak want we kregen een intense strijd tussen Leclerc en Sainz te zien.

“Het was zwaar en hard racen, wanneer we ook de kans krijgen, het is altijd een plezier om tegen Charles te racen,” vertelde Sainz na afloop van de race over de strijd die hij op de baan met teamgenoot Charles Leclerc leverde. “Vandaag was hetzelfde. Hij is een geweldige racer, hetzelfde als Max en Checo. We hebben daar op de baan plezier beleefd en ik hoop dat ook de fans ervan genoten hebben.”

“Het kan niet veel zwaarder worden dan vandaag, ik heb eerlijk gezegd de volledige race gepusht om de Red Bull achter mij te houden.”

“Daardoor heb ik veel van mijn achterbanden gevraagd, ik heb daardoor met mijn achterbanden de prijs betaald. Ik heb echter al het mogelijke gedaan om mijn positie te verdedigen en ik ben uiteindelijk derde gefinisht, het was echter een zware race, zeker en vast.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner