Max Verstappen schrijft met tiende overwinning op rij F1-geschiedenis: “Nooit gedacht dat dit mogelijk was”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met zijn overwinning tijdens de GP van Italië heeft Max Verstappen vandaag geschiedenis geschreven. Het was immers Verstappen zijn tiende F1-overwinning op rij, een absoluut record. Verstappen zelf had nooit gedacht dat zoiets mogelijk was.

“Ik had nooit durven geloven dat dit mogelijk was. Het is altijd lastig om zo constant te zijn. Ik ben blij om er tien achter elkaar te winnen. Uiteindelijk zal het een keer stoppen, maar op dit moment is het echt genieten,” antwoordde Verstappen toen hem na afloop van de race werd gevraagd wat tien F1-overwinningen op rij voor hem betekent.

Tijdens de race moest Verstappen de strijd aangaan met beide Ferrari’s maar eenmaal voorbij Carlos Sainz kon Verstappen grotendeels gecontroleerd de race uitrijden.

“Het was een sterke race. We moesten er vandaag hard voor werken, maar dat maakte het zeker leuk,” aldus Verstappen. “We hadden een goede snelheid en gingen goed om met de banden, maar de Ferrari had veel topsnelheid. Onze DRS is dit weekend niet heel effectief, omdat we de bovenste vleugel hebben moeten verkleinen. Dat maakte het allemaal net wat lastiger om echt een goede run te hebben en een aanval te wagen in de eerste bocht.”

“Ik moest Carlos dus in een foutje dwingen en proberen mijn geduld te bewaren, want het was nog een erg lange race. Ik zag dat ze moeite hadden met de achterbanden, dus ik moest mijn moment uitkiezen. Uiteindelijk verremde hij zich een keer en had ik betere tractie bij het uitkomen van bocht twee. Toen ik Carlos voorbij was, konden we onze eigen race rijden en ging het heel goed.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner