Lewis Hamilton excuseerde zich bij Oscar Piastri na aanrijding: “Dat is wat een gentleman doet, niet?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft zich na afloop van de GP van Italië bij Oscar Piastri geëxcuseerd voor zijn aanrijding met de Australiër.

Tijdens een intens gevecht in de Variante della Roggia duwde Hamilton Piastri naar rechts en haakten beide rijders zelfs in elkaar. Hamilton was de schuldige voor de aanrijding maar de meeste schade liep Piastri op want zijn voorvleugel raakte ernstig beschadigd.

“Het was duidelijk mijn fout,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Het was echter niet mijn intentie.”

“Ik kwam langszij en schatte de ruimte die ik langs de rechterkant had verkeer in en reed tegen hem. Het kon op ieder moment gebeurd zijn.”

Opmerkelijk is dat Hamilton aanvankelijk vroeg wie zijn fout het was maar uiteindelijk nam Hamilton de schuld voor de aanrijding op zich. Ook de stewards oordeelden trouwens dat Hamilton de schuldige was want ze gaven Hamilton een tijdstraf van vijf seconden.

“Ik wist nadien dat het mijn fout was en ik wou dan ook dat hij wist dat ik het niet opzettelijk deed. Dat is wat een gentleman doet, niet?”

Oscar Piastri apprecieerde dat Hamilton zich bij hem kwam verontschuldigen: “Ik kan niet meer dan dat vragen,” aldus Piastri.