Sergio Perez zeer blij met tweede plaats: “De strijd met de Ferrari’s was ongelooflijk moeilijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een intense strijd met Charles Leclerc en Carlos Sainz slaagde Sergio Perez erin om als tweede op het podium te finishen. Perez was vooral blij dat hij na een erg moeilijke strijd toch tweede wist te finishen.

“Het is echt leuk om de tweede plaats te behalen, het was een geweldige dag voor het team,” aldus Perez die van op de vijfde plaats aan de race begon.

Voor die tweede plaats moest Perez vooral een stevige strijd voeren met beide Ferrari’s die over een erg hoge topsnelheid op het rechte stuk beschikten en stevig weerwerk boden bij het aanremmen voor de chicane.

“Het was zo moeilijk om in te halen, ” blikte Perez terug op zijn strijd met de Ferrari’s om de tweede plaats op het podium te behalen. “Het ontbrak ons aan topsnelheid op het rechte stuk. Ik was zo dichtbij in de Parabolica maar het volstond niet.”

“De Ferrari’s waren zeer snel op de rechte stukken waardoor het moeilijk was om plaatsen goed te maken. We hebben enkele intense gevechten gehad, echt moeilijk om in te halen, ik heb alles gegeven en het heeft geloond.”

“Het meeste van de tijd was het zo’n 0,3 seconde. Ik wist dat 0,2 seconde me een kans gaf maar met 0,3 seconde kwam ik niet eens in de buurt. Om Charles en Carlos in te halen is ongelooflijk want ik heb veel van mijn banden gevraagd.”

“Ik moest druk uitoefenen op Charles en uit de DRS van Carlos blijven. Vervolgens was ik met hem aan het vechten en slaagde ik erin om hen allebei in te halen.”