Charles Leclerc: “De strijd met Carlos was op de limiet maar het was genieten”

Ferrari
Ferrari

Aan de pitmuur van Ferrari zullen ze de intense strijd tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz ongetwijfeld niet graag gezien hebben maar Charles Leclerc heeft naar eigen zeggen genoten van zijn strijd met teamgenoot Carlos Sainz.

“Ik heb er eerlijk gezegd van genoten,” vertelde Leclerc na afloop van de race. “Het is waarschijnlijk de race tijdens het seizoen waarvan je het meeste geniet, toch onder je helm.”

“Ik ben er zeker van dat ze aan de pitmuur niet hetzelfde antwoord zullen geven en ik ben er zeker van dat de Tifosi er misschien niet evenveel van genoten hebben als ik met Carlos. Maar dit is hoe racen hoort te zijn.”

“In het verleden had ik met Max Verstappen gelijkaardige gevechten. Met Checo (Perez) was het vandaag ook op de limiet. En met Carlos was het ook op de limiet, zowel bij het verdedigen als het aanvallen en dat zorgde ervoor dat het in de wagen echt genieten was.”

“Uiteindelijk hebben we met het team de punten gemaximaliseerd, dit was voor het team het best mogelijke resultaat. Het was echt cool.”

“We namen allebei risico’s. Carlos reed op de limieten tijdens het remmen en ik reed op de limiet wat betreft het aanvallen. We reden allebei op de limiet en het liep goed af. Het was allemaal oké.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner