Carlos Sainz na GP van Italië beroofd van peperduur horloge maar Spanjaard zet succesvol achtervolging in op daders

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van Italië werd Ferarri-rijder Carlos Sainz in Milaan bestolen van zijn peperduur horloge. De Spanjaard zette echter succesvol de achtervolging in op de daders en het horloge werd gerecupereerd.

Luttele uren na afloop van de Italiaanse GP werd Carlos Sainz voor het Armani Hotel in Milaan slachtoffer van een diefstal. Drie personen gingen aan de haal met zijn peperduur horloge van Richard Mille, een Alexander Zverev model ter waarde van zo’n 275 000 euro.

Carlos Sainz en zijn personal trainer besloten echter om de de achtervolging in te zetten, deels in de Ferrari van Sainz, deels te voet. Uiteindelijk slaagden ze erin om één van de drie individuen staande te houden. De tweede overvaller werd door de manager van Sainz gestopt terwijl de derde zich even later ook overgaf. De politie van Milaan kwam talrijk aanwezig en arresteerde de drie overvallers. Het Richard Mille horloge van Carlos Sainz werd eveneens teruggevonden.

Het is niet de eerste keer dat F1-piloten slachtoffer worden van een diefstal van een perperduur horloge van Richard Mille. Vorig jaar werd Ferrari-collega Charles Leclerc voorafgaand aan de GP van Emilia-Romagna het slachtoffer van een diefstal van zijn Richard Mille horloge(Charles Leclerc beroofd van peperduur horloge: “Misschien straatverlichting voorzien?”). In 2021 werd McLaren-rijder Lando Norris het slachtoffer van een gelijkaardige diefstal na de finale van Euro 2020.

VIDEO: Welke exclusieve horloges dragen de F1-piloten?