Fernando Alonso na negende plaats: “Dit was één van de moeilijkste races dit seizoen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens het raceweekend in Monza was Aston Martin helemaal niet competitief. Fernando Alonso was na zijn negende plaats dan ook vooral blij dat de race erop zat en dat hij alsnog in de punten was gefinisht.

Na enkele moeilijke races voorafgaand aan de zomerpauze was er in Zandvoort opnieuw hoop bij Aston Martin dat ze op het vlak van competitiviteit een stap vooruit hadden gezet. Alonso finishte in Zandvoort immers op het podium maar hij temperde toen al meteen de verwachtingen.

En ja, zijn voorspelling kwam uit, want in Monza was Aston Martin helemaal niet competitief. Alonso was dan ook blij dat de race erop zat en dat er binnen twee weken op een volledig ander soort circuit wordt gereden dat waarschijnlijk veel beter bij de Aston Martin F1-bolide past.

“Het was een zeer veeleisende race, mentaal en fysiek om met de wagen te rijden terwijl er weinig grip was die het tricky om te rijden maakte,” blikte Alonso terug op zijn race.

“Voor mij was dit dan ook één van de moeilijkste races van het jaar en het is het slechtste resultaat. Het was een anonieme race, niemand zal deze race van mij herinneren maar ik zal dat in mijn bed zeker doen want het was een erg zware race.”

Alonso hoopt dat Aston Martin vooral lessen zal trekken uit deze race.

“Er moeten veel, veel lessen uit deze race geleerd worden,” aldus de tweevoudig wereldkampioen. “We waren niet competitief dus onze focus moet liggen bij het zien te begrijpen van dit type circuit en wat we in de toekomst anders moeten doen, voor volgend jaar wanneer we naar hier terugkeren.”

“We waren van het begin tot het einde traag. We willen voor een betere positie strijden dan de negende plaats, we moeten deze punten dan ook meenemen en hopelijk leren we eruit.”