Helmut Marko onthult het probleem van Max Verstappen tijdens slot GP van Italië

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kreeg tijdens de slotfase van de Italiaanse GP te horen dat hij moest vertragen omwille van een probleem met de wagen. Wat het probleem juist was kwamen we niet meteen te weten maar Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft onthuld wat het probleem was.

Nadat Yuki Tsunoda zijn krachtbron al tijdens de formatieronde van de GP van Italië de geest gaf kreeg ook Max Verstappen tijdens de slotfase van de race een verontrustende boodschap te horen. Zijn race-engineer Lambiase liet Verstappen verstaan dat hij trager moest rijden omdat er een probleem met de wagen was.

Verstappen kreeg meermaals die boodschap te horen maar gelukkig was Verstappen zijn voorsprong groot genoeg om tempo te minderen zonder de race te verliezen. Verstappen zegevierde maar wat was het probleem waarmee hij werd geconfronteerd?

In gesprek met de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ liet Helmut Marko verstaan dat Max Verstappen geconfronteerd werd met een temperatuur die in de wagen te hoog opliep. Door trager te rijden werd dat temperatuurprobleem gedeeltelijk verholpen. Volgens Marko zorgde het er tegelijkertijd ook voor dat Verstappen niet alles op alles zette om de snelste ronde van de race te rijden.

“Het was ook goed om hem trager te laten rijden. Max was vastberaden om te versnellen en de snelste ronde te rijden, dat was iets dat we op dat moment niet konden gebruiken,” verwijst Marko naar de erg hoog opgelopen temperatuur in de wagen.