Fernando Alonso nuanceert sterke prestatie van Ferrari: “Op Monza zijn ze altijd goed, ze steken speciaal een nieuwe motor”

Ferrari
Ferrari

Volgens Fernando Alonso, die zelf verschillende seizoenen voor Ferrari reed, komt de sterke prestatie van Ferrari tijdens de Italiaanse GP niet als een verrassing. Volgens Alonso presteert Ferrari altijd erg goed op het circuit van Monza en daar is een reden voor.

Zelf presteerden Aston Martin en Fernando Alonso niet zo goed afgelopen weekend, naar eigen zeggen omdat de karakteristieken van het circuit van Monza niet goed bij de Aston Martin F1-bolide pasten. Die karakteristieken paste veel beter bij de Ferrari F1-bolide.

Voeg daaraan nog het plaatsen van nieuwe motoren toe en volgens Alonso verklaart dat de goede performance van Ferrari afgelopen weekend. Volgens Alonso moeten we dan ook niet verwachten dat Ferrari de komende races even competitief zal zijn en in dezelfde mate Red Bull zal kunnen uitdagen.

“Dit is een Ferrari-circuit en dat is het al jaren,” vertelde Alonso na afloop tegenover de media in Monza. “Ze hebben nieuwe motoren geplaatst en het is altijd hetzelfde bij deze race, het kampioenschap bestaat echter uit 22 races.”

Alonso gelooft dat Aston Martin tijdens de volgende race in Singapore een heel stuk competitiever zal zijn, wat volgens Alonso bij Ferrari veel minder het geval zal zijn.

“Singapore zal voor ons zeker beter zijn dan Monza maar om te winnen, we weten dat het moeilijk is met Red Bull dat iedere zondag buitengewoon goed weet te presteren.”

“Laat ons afwachten of we één van de kandidaten zijn die in Singapore meestrijden, de pikorde achter Red Bull lijkt te veranderen.”

“Op de laatste twee stratencircuits presteerde Alpine zeer sterk in Monaco met Esteban Ocon die tijdens de kwalificatie en de race derde was. In Baku was Ferrari dominant met Leclerc op de polepositie.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner