Toto Wolff: “Die recordreeks van Max Verstappen betekent weinig, het is iets voor op Wikipedia”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff minimaliseert de recordreeks van Max Verstappen die tien F1-races op rij wist te winnen. Volgens Toto Wolff is dat alleen maar goed om op Wikipedia te plaatsen. Toto Wolff betwijfelt zelfs of Verstappen het record zelf belangrijk vindt

Max Verstappen slaagde er dit seizoen al in om twaalf van de veertien races te winnen. Verstappen is zo op weg naar een erg vlotte derde F1-titel op rij. Ondanks de uitgebreide aandacht voor het record van tien F1-overwinningen op rij is Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff niet onder de indruk van het record.

“Onze situatie was een beetje anders want wij hadden twee rijders die binnen het team tegen elkaar streden,” minimaliseert Toto Wolff de recordreeks van Verstappen tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik heb geen idee of hij dergelijke records belangrijk vindt. Het zou niet iets zijn dat voor mij belangrijk is, die cijfers zijn voor Wikipedia en niemand leest ze.”

De uitspraken van Toto Wolff deden bij veel fans en F1-insiders de wenkbrauwen fronsen maar Toto Wolff verduidelijkte vervolgens dat hij ook niet de records van Mercedes destijds belangrijk vond.

“De records waren toen ook tijdens de goede dagen van Mercedes irrelevant. Ik weet niet hoeveel races we op rij gewonnen hebben,” aldus Wolff. “Ik wist zelfs niet dat er geteld werd hoeveel je er wint, om dan aan mij een reactie te vragen over iets dat iemand bereikt heeft is moeilijk, zeker omdat ik het nooit belangrijk heb gevonden.”

“Het resultaat toont echter dat een geweldige rijder in een geweldige wagen op een extreem hoog niveau weet te presteren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print