“Slechts één iets kan Red Bull stoppen om dit F1-seizoen al de races te winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Wanneer komt er een einde aan de zegereeks van het Red Bull F1 team? Die vraag stelt iedereen zich. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff meent dat er maar één manier is om de zegereeks te doen stoppen en die moeten we vreemd genoeg bij Red Bull zelf zoeken.

Red Bull slaagde er tot dusver in om al de veertien races van het F1-seizoen 2023 te winnen. Voeg daaraan nog de overwinning tijdens de laatste race van het voorbije jaar in Abu Dhabi en je komt aan een recordaantal vijftien raceoverwinningen op rij.

Is Red Bull daadwerkelijk op weg om het ‘perfecte seizoen’ te behalen en al de F1-races dit seizoen te winnen, iets waarin nog geen enkel F1-team ooit slaagde? McLaren kwam in 1988 het dichtste in de buurt, het won toen vijftien van de zestien races, een succesratio van 94 procent.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is er maar één ding dat de reeks van Red Bull kan stoppen.

“Ik denk dat ze het zelf moeten verknoeien om dit seizoen niet al de races te winnen,” aldus Toto Wolff die met Mercedes in 2016 eveneens een bijna perfect seizoen beleefde. Mercedes won toen op twee na al de races.

“Het zou een mooi record zijn om te hebben,” aldus Wolff. “We slaagden er met Mercedes niet in omdat we in Barcelona met beide wagens elkaar eruit reden en in Maleisië hadden we een motorprobleem (toen Hamilton aan de leiding reed).”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner