CEO FIA legt functie neer: opnieuw vertrekt sleutelfiguur van de FIA

FIA
FIA

Wanneer we aan topfiguren bij de FIA denken dan denken we in de eerste plaats aan FIA-president Mohammed Ben Sulayem maar zo’n achttien maanden geleden werd Natalie Robyn benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Het is één van de hoogste posities binnen de FIA maar Robyn legt haar functie neer.

Het is een statement dat de FIA meedeelt dat Natalie Robyn “in onderling overleg met de FIA besloten heeft te vertrekken om kansen buiten de FIA na te streven”. Opvallend is dat Robyn al de vierde topfiguur bij de FIA is die sinds december afscheid neemt van de FIA. Onlangs verlieten ook technisch directeur single seater Tim Goss en sportief directeur Steve Nielson de FIA.

Natalie Robyn werd nog maar achttien maanden geleden aangesteld als CEO van de FIA en ze was daarmee de eerste die deze functie bij de FIA mocht bekleden.

“Natalie heeft het voortouw genomen in de grondige herziening van de operationele structuur van de federatie. Ze speelde een cruciale rol in de modernisering van de FIA, de verbetering van het bestuur en het waarborgen van een duurzame financiële stabiliteit,” zo laat de FIA weten. “Haar besluit om kansen buiten de FIA na te streven heeft ertoe geleid dat ze de organisatie met een wederzijds akkoord heeft verlaten en dit vanaf eind mei.”