Recordaantal tv-kijkers: GP van Miami verpulvert topcijfer uit 2022

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De populariteit van de Formule 1 in Amerika blijft toenemen, dat kan ook afgeleid worden uit de kijkcijfers voor de GP van Miami die records deden sneuvelen.

Onder andere dankzij de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ werd de Formule 1 razend populair in Amerika. De terugkeer van een Amerikaanse race op de F1-kalender, en ondertussen zelfs drie Amerikaanse races op de F1-kalender, zorgden er mee voor dat de sport nog populairder werd en dat zien we ook aan de kijkcijfers van de GP van Miami dit jaar.

Er stemden gemiddeld 3,1 miljoen kijkers af naar tv-zender ‘ABC’ om naar de GP van Miami te kijken en het kijkcijfer piekte zelfs op 3,6 miljoen kijkers. Daarmee werd het vorig record van de allereerste GP van Miami in 2022, dat op 2,6 miljoen kijkers stond, verpulverd. Naar de sprintrace op zaterdag keken gemiddeld zo’n 946 000 kijkers.

Voor het Amerikaanse Liberty Media, dat eigenaar is van de Formule 1, bevestigen de kijkcijfers en populariteit van de Formule 1 in Amerika dat ze de juiste beslissingen hebben genomen om de sport wereldwijd, en in het bijzonder in Amerika, te doen groeien.