Lewis Hamilton is het beu: “Ik wil dat we terug staan waar we thuishoren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na tweeënhalf jaar zonder F1-overwinning en de moeilijke situatie waarin Mercedes zich momenteel bevindt laat Lewis Hamilton weten dat hij zo snel mogelijk terug wil meedoen voor F1-overwinningen en wereldtitels, dat hij het beu is om in het middenveld te strijden en niet aan de absolute top te staan.

“Ik denk dat iedereen in het team wil dat dit een geweldig jaar wordt,” vertelde Hamilton tegenover ‘CBS’. “Iedereen in de fabriek heeft zo hard gewerkt, zeker niet minder dan vroeger.”

“Voor mij is heel deze ‘reis’ bijzonder emotioneel want ik hou zo enorm veel van dit team. Ik vertrek niet omdat ik niet tevreden ben. Ik vertrek niet omdat er relatieproblemen waren. Mercedes steunde me sinds ik 13 jaar oud was dus ik hou van het merk. Ik hou van de mensen. Ze hebben me door dik en dun gesteund. Het is momenteel zeker en vast een vreemde overgang.”

Hamilton beleeft voor het derde jaar op rij een erg moeilijk seizoen en hij heeft sinds eind 2021 geen enkele race meer gewonnen. Voor Hamilton voelt dat erg zwaar.

“Het is erg zwaar geweest,” geeft Hamilton toe. “Uiteraard zijn we hier om te winnen en wanneer je niet wint dan moet je perspectief aangepast worden. Het draait hem dan rond het jagen, rond verbeteren. Het draait rond alles voor elkaar krijgen. Hoe kunnen we verbeteringen verwezenlijken. Hoe kunnen we terug geraken waar we willen zijn en sneller verbeteren dan de anderen?”

“Ik heb eigenlijk echt van die situatie genoten. Maar het is nu al drie jaar zo en dan heb je er genoeg van, ik wil dat we terug staan waar we thuishoren.”