Christian Horner: “Adrian Newey zal nog aanwezig zijn bij enkele races maar heeft geen toegang meer tot data over F1-bolide”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks het feit dat Adrian Newey vertrekt bij Red Bull Racing zal hij toch nog aanwezig zijn bij een aantal races in 2024 en daar is een goede reden voor.

In het voorjaar van 2025 zal Adrian Newey vertrekken bij Red Bull Racing, het team waar hij dan twintig jaar zal deel van hebben uitgemaakt en waar hij een sleutelrol heeft gespeeld in de successen van het team. De topontwerper is naar verluidt ontheven uit zijn functies wat betreft de Formule 1-activiteiten van Red Bull, maar toch was hij aanwezig tijdens de GP van Miami.

Teambaas Christian Horner laat weten dat Newey geen deel meer uitmaakt van Red Bull Racing en dus niet deelnam aan de vergaderingen over de strategie, dat hij geen toegang meer heeft tot de data van de auto en dat hij geen onderdelen meer zal ontwerpen voor de RB20. 

Newey is wel nog betrokken bij Red Bull Advanced Technologies en Horner laat weten dat de vijfenzestigjarige ontwerper zich nog zal focussen op het RB17 Hypercar-project tot hij in 2025 zal vertrekken. Horner vertelt dat Newey dan ook nog aanwezig zal zijn bij de races waar RB17-klanten zijn.

Waar de toekomst van Newey ligt blijft nog onduidelijk. Voor de GP van Miami had Ferrari-teambaas Frederic Vasseur een ontmoeting met Newey en naar verluidt wil de Scuderia hem een lucratief aanbod doen.

Beide partijen hebben niet gereageerd en de CEO van Ferrari,Benedetto Vigna, vernoemde Adrian Newey in het verslag over het eerste kwartaal van het bedrijf. Vigna wees erop dat Newey een van de klanten van de Italiaanse autofabrikant was. De Ferrari CEO verklaarde aan ‘FormulaPassion.it’ simpelweg dat kranten vaak veel schrijven over geruchten over Newey.  

Newey zelf wil ook nog niets kwijt over zijn toekomst maar het lijkt erop dat hij niet weigerachtig zou staan tegenover een tijdje afwezig te zijn van de grid. Maar zoals we allemaal wel weten kunnen de dingen in de Formule 1 heel snel veranderen en hoeven we ook niet verbaasd te zijn als hij volgend jaar toch richting Maranello trekt… 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print