CEO Volkswagen bevestigt deelname van Audi en porsche aan de Formule 1

Porsche
Porsche

Herbert Diess, de CEO van Volkswagen, heeft vandaag laten weten dat de raad van bestuur voor een deelname van Audi en Porsche aan de Formule 1 heeft gestemd. Daarmee is een nieuwe belangrijke horde genomen, al zullen beide merken waarschijnlijk pas in 2026 in de Formule 1 stappen.

De geruchtenmolen over een deelname van Volkswagen via één of meerdere van haar dochtermerken aan de Formule 1 doen al jarenlang de ronde maar het voorbije jaar kwam alles in een stroomversnelling. De geruchten werden wel erg concreet en de deelname van de Volkswagen groep aan de Formule 1 lijkt er nu echt te gaan komen.

Diess deed zijn uitspraken over de deelname van dochtermerken Audi en Porsche tijdens een videogesprek in Wolfsburg. Hij werd gevraagd naar de plannen om in de koningsklasse van de autosport te stappen.

“De Formule 1 ontwikkelt zich wereldwijd enorm positief,” aldus Diess. “De marketing die er plaatsvindt, plus Netflix, hebben ertoe geleid dat de Formule 1 het ook in de Verenigde Staten zeer goed doet.”

“Azië groeit ook enorm, waaronder ook bij de jongeren. Wanneer je naar de belangrijkste sportevenementen wereldwijd kijkt, dan is het in de motorsport echt de Formule 1 die ertoe doet alsook gedifferentieerd wordt.”

“Wanneer je aan motorsport deelneemt dan moet je deelnemen aan de Formule 1 want daar is de impact het grootst.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer