F1 gaat in 2023 experimenteren met aangepaste kwalificatie

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het format van de kwalificatie is de voorbije jaren al enkele keren veranderd. In 2023 lijkt de Formule 1 opnieuw te willen experimenteren om te kijken of het de spektakelwaarde van de kwalificatie kan vergroten.

Het zou net als dit seizoen nog steeds de bedoeling zijn om een kwalificatie af te werken met Q1, Q2 en Q3. Dit seizoen is alvast een wijziging gedaan die stelt dat de race niet langer moet aangevat worden op de bandencompound waarmee in Q2 de snelste tijd werd gereden.

Maar er lijken nog wijzigingen op komst want volgens ‘The Race’ wil de Formule 1 experimenteren met een alternatief kwalificatieformat. Daarbij zou er geen vrije bandenkeuze meer zijn maar moet het kwalificatiegedeelte verplicht afgewerkt worden met een specifieke bandencompound.

Het zou tijdens twee raceweekends de bedoeling zijn dat Q1 wordt afgewerkt met de harde bandencompound, Q2 met de medium bandencompound en Q3 met de zachte bandencompound. De Formule 1 wil op die manier evalueren of het alternatief format geschikt kan zijn voor de toekomst.

Eerder experimenteerde de Formule 1 ook al met sprintraces die vervolgens positief geëvalueerd werden. De Formule 1 hanteert de jongste jaren een aanpak waarbij ideeën eerst in het echt worden uitgetest alvorens ze definitief in te voeren.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023