Champcar Zolder: Sébastien Bourdais ongenaakbaar

Bourdais vertrok vanop pole. In de beginfase van de race kon hij zich een gretige Doornbos van het lijf houden. Daarna maakte Bourdais handig gebruik van de neutralisaties en de pitstops om zijn voorsporng uit te bouwen. Na driekwart race echter bevond hij zich achter Bruno Junqueira. Junqueira leek na de eerste rondes alle kansen verkeken te hebben, toen de Braziliaan wegduikelde van een 5de naar een 17de positie. Echter, een uitgekiende pitstop, vroeg in de race bracht Junqueira terug doorheen het veld. Tot hij uiteindelijk de leiding overerfde.

Tegen Bourdais was echter geen kruid gewassen en de Fransman zette Junqueira met een eenvoudig uitremmaneuver opzij in de Jacky Ickx chicane.Daarna verdedigde Bruno Junqueira zich met verve tegen de verbazende Rahal. Maar het was Bourdais die uiteindelik als eerste over de streep ging, voor Junqueira en Rahal. Daarmee dient hij de concurrentie voor de titel rake klappen toe. Doornbos zakte na een goed racebegin langzaam weg naar een 7de plaats en ook Will Power kon zijn goed wedstrijdbegin niet doorzetten.

Onze landgenoot Jan Heylen geraakte nooit weg uit de middenmoot maar kon door problemen omtrent de pitstrategie lange tijd een tweede plaats vasthouden. Nadien diende hij de weg vrij te geven voor de hoofrolspelers maar eindigde nog op een verre 13de plaats.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023