Charles Leclerc: “Binotto-geruchten maakten het ons erg moeilijk”

Ferrari
Ferrari

Ondertussen is het ontslag van Mattia Binotto een feit maar in de aanloop naar de GP van Abu Dhabi wemelde het van de geruchten over een mogelijk ontslag van Binotto. Dat zorgde voor enorm veel druk en afleiding binnen het team, zo laat Charles Leclerc weten.

In de aanloop naar de race in Abu Dhabi werd er door diverse media bericht dat Ferrari Mattia Binotto zou ontslaan. Ferrari zag zich genoodzaakt te reageren op de geruchten en ontkende dat Binotto ontslagen zou worden. De berichtgeving zorgde echter voor heel wat afleiding binnen het team.

“Het was zeer, zeer moeilijk om naar Abu Dhabi te komen,” gaf Leclerc vorig week toe tegenover verschillende media. “We ondervonden bijzonder veel druk van buitenaf, geruchten over het team.”

“Het is altijd erg moeilijk om zo’n dingen te proberen negeren en je te focussen op je job. We deden het echter perfect en ik ben trots op het team.”

Maar zoals eens te meer bleek het gezegde ‘waar rook is, is vuur’ ook in de Formule 1 toepasselijk want vandaag volgde dan het nieuws dat Mattia Binotto zelf zijn ontslag heeft ingediend.