Belgisch racetalent Amaury Cordeel krijgt zes maanden rijverbod en zware boete

Van Amersfoort Racing
Van Amersfoort Racing

Amaury Cordeel, actief in de Formule 2, is voor de politierechtbank in Dendermonde veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Daar bovenop kreeg Cordeel ook nog eens een geldboete van 3 600 euro.

De voorbije maanden kwam Amaury Cordeel meermaals in het nieuws met de vele strafpunten die hij in de Formule 2 verzamelde. Het leverde Cordeel uiteindelijk een raceban op, maar ook daarnaast is Amaury Cordeel niet onbesproken.

Op 1 december 2020 zou Cordeel volgens de rechtbank in de Hogenakkerstraat in Temse tegen een snelheid van 179 km/u gereden hebben. Aan de hand van een filmpje kon Cordeel volgens de rechtbank geïndentificeerd worden.

Het was trouwens niet het eerste incident want eerder dook er ook al een filmpje op van iemand die tegen zo’n 300 km/u over de E17 reed. Cordeel ontkende toen dat hij achter het stuur zat.

“Ik kan onmogelijk gereden hebben, want ik had op dat moment helemaal geen rijbewijs,” zo verklaarde Amauri Cordeel. “Met zo een snelheid kan je ook helemaal niet filmen, dan heb je u twee handen nodig aan het stuur.”

Cordeel liet wel achterwege dat hij voor 450 euro een rijbewijs zou gekocht hebben. Daarnaast liet ook zijn advocaat verstaan dat er volgens hem geen directe link kan gelegd worden tussen de videobeelden en Cordeel.

De politierechter was het daar echter niet mee eens want die veroordeelde Amaury Cordeel tot een geldboete van 3 600 euro boete en een rijverbod van 6 maanden. Daarnaast zal Cordeel ook opnieuw zijn examens moet afleggen als hij opnieuw op de openbare weg met een auto wil rijden.