Max verstappen: “Daniel Ricciardo had toen bij Red Bull moeten blijven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen is blij dat Daniel Ricciardo terugkeert naar Red Bull, ook al is het dan als derde rijder. Verstappen vindt dat Ricciardo destijds de foute keuze heeft gemaakt door Red Bull te verlaten.

“Nu Daniel reservecoureur wordt bij ons, hoeven we zijn karakter in de Formule 1 dus niet te gaan missen,” vertelt Verstappen in een interview met ‘Formule 1 Magazine’. “”Ik vind het mooi dat hij terugkeert, maar het is wel een gemis voor de sport dat hij geen vaste plek op de grid meer heeft. Daniel komt goed over en lacht veel, maar uiteindelijk gaat het niet om het lachen, maar om de prestaties.”

“Daniel heeft die in het verleden zeker geleverd. Maar in de Formule 1 geldt dat je zo goed bent als je laatste race. Achteraf gezien kun je er niet omheen dat hij verkeerde keuzes heeft gemaakt. Het was beter voor Daniel geweest als hij indertijd langer bij Red Bull was gebleven.”

Volgens Verstappen maakte Ricciardo destijds de foute keuze door naar Renault te gaan. Achteraf gezien is dat inderdaad ook waarschijnlijk zo geweest, maar het gevoel bij Ricciardo zat niet meer goed, dat besefte ook Verstappen.

“Ik heb het er wel eens met hem over gehad. Het gaat er ook om dat je jezelf ergens lekker moet voelen. Dat was op een gegeven moment niet meer het geval. Dan moet je kijken naar alternatieven en de afweging maken tussen sportief succes en jezelf ergens goed voelen.”

“Ik weet echter wel dat iedereen bij Red Bull het beste met hem voorhad. In plaats van weg te gaan, had hij er ook met het team over kunnen praten. Maar het is gelopen zoals het is gelopen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print