Charles Leclerc: “Blij met vierde plek maar Ferrari moet blijven pushen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc was na afloop van de kwalificatie over het algemeen best tevreden, al wil de Monegask wel dat Ferrari blijft pushen.

Leclerc mag vandaag van op de tweede startrij vertrekken, iets waarmee hij voorafgaand aan de kwalificatie geen rekening had gehouden. Leclerc beseft echter ook dat dit het maximaal haalbare was.

“Het voelde goed, ik was na afloop van mijn laatste rondje zelfs een beetje gefrustreerd omdat ik in de bochten 14 en 15 wat tijd verloor,” aldus Leclerc tegenover ‘Sky F1’.

Ik nam de kerbstone verkeerd en verloor daardoor zo’n zeven à acht honderdsten. Omdat alles zo dicht bij elkaar zit verwachtte ik dat ik daardoor twee of drie plaatsen op de grid zou verliezen. Zeven of acht honderdsten maken dan een enorm verschil. Uiteindelijk was het goed voor P4, de derde plaats had er echt niet ingezeten vandaag.”

Aangezien alles en iedereen zo dicht op elkaar zit moeten Ferrari en hijzelf blijven pushen om het maximale uit de wagen te halen.

“Ik ben over het algemeen tevreden met onze performance maar we moeten blijven pushen want de gast die voor mij deze positie had (Lando Norris) reed een ongelooflijk rondje,” aldus Leclerc.

“De twee centimeter dat hij te breed ging leverden hem absoluut geen tijdswinst op. Hij deed het geweldig en McLaren is echt aan het pushen dus we gaan heel het jaar een mooi gevecht hebben en we moeten er klaar voor zijn om ook te blijven pushen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022