Fernando Alonso: “Ik moet meer vertrouwen in Alpine F1-bolide krijgen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na de succesvolle kwalificatie tijdens zijn F1-comeback in Bahrein, Alonso kwalificeerde zich in de top tien, moest de tweevoudig F1-kampioen gisteren genoegen nemen met de vijftiende tijd, wat toch wel teleurstellend was.

“Ik was niet snel,” vertelde Alonso na afloop. “De wagen voelde goed, de balans zat goed, en iedere keer wanneer ik een rondje had gereden had ik een redelijk tevreden gevoel, maar ik was duidelijk te traag om hoger te eindigen.”

“Het zal een zware race worden omdat ik zo ver naar achter moet starten. Imola is niet echt een circuit dat gekend staat om er vlot te kunnen inhalen, dus je weet dat je problemen zal ondervinden wanneer je zo ver achteraan start.”

Alonso is er van overtuigd dat hij vooral meer vertrouwen in zijn F1-bolide moet krijgen om betere prestaties te kunnen neerzetten.

“Wanneer je over twee of drie tienden sneller spreekt dan betekent dat al snel vijf of zes plaatsen. Het is moeilijk maar ik moet beter worden,” aldus de Spanjaard.

“Ik moet beter de limiet van de wagen zien te begrijpen, zeker op moeilijkere circuits. Op een veeleisende circuit zoals dit moet je vertrouwen in de wagen hebben. Deze ‘old-school’ circuits vereisen vertrouwen in de wagen en als je vertrouwen hebt dan kan je tijdens de kwalificatie meer tot op de limiet pushen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022