Charles Leclerc: “Carlos en ikzelf moeten het slim spelen”

Scuderia Ferrari
Scuderia Ferrari

Charles Leclerc heeft met Carlos Sainz een nieuwe teamgenoot. Volgens de Monegask wordt het dit jaar zeer belangrijk om samen het team vooruit te pushen en niet met elkaar in aanvaring te komen. Enkel zo kan Ferrari zo snel mogelijk terugkeren naar de top van de Formule 1.

“Ik denk dat we een compromis moeten vinden,” aldus Leclerc. “Het is voor ons zeer duidelijk dat we voor het team moeten pushen en dat is altijd al het geval geweest.”

“Carlos wil me verslaan en ik wil ook hem verslaan, maar eenmaal we op de baan zijn dan zullen we voorzichtig proberen zijn wanneer we met elkaar strijden. We proberen altijd het teambelang in het achterhoofd te houden.”

Volgens Leclerc kunnen Sainz en hijzelf gerust op de baan de strijd met elkaar aangaan, maar moeten ze eenmaal uit de wagen samenwerken om het team vooruit te helpen.

“Ik denk dat het belangrijkste is dat we een onderscheid maken tussen wat er op en naast de baan gebeurt. Iedere keer we uit de wagen stappen moeten we samen pushen om de wagen te verbeteren en te ontwikkelen, ook wat het team en de strategie betreft.”

“Dat is een dunne lijn die iedere teamgenoot moet zien te vinden. Carlos is zeer competitief, maar zoals hij eerder ook al duidelijk heeft gemaakt, is hij hier voor het belang van het team, net als ik. We zullen het samen slim moeten aanpakken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023