Charles Leclerc: “De eerste oefensessie was leuk, de tweede hadden we geen banden meer”

Ferrari
Ferrari

Leclerc reed tijdens de eerste oefensessie de derde tijd terwijl hij tijdens de tweede oefensessie slechts de elfde tijd reed. Toch maakt de Ferrari-rijder zich geen zorgen want er was een goede verklaring voor zijn mindere performance tijdens de tweede sessie.

“De eerste oefensessie was leuk! De tweede, we hadden geen banden meer, was minder leuk,” vatte Leclerc zijn vrijdag op het circuit van Suzuka samen. “Maar over het algemeen was het een goede dag.”

“Tijdens de eerste oefensessie had ik een goed gevoel, over de tweede kan ik niet veel zeggen omdat de banden echt versleten waren.”

“De tweede oefensessie was zeer, zeer moeilijk want we zaten echt door onze banden. We kunnen uit vandaag echter veel leren, het was dan ook een positieve vrijdag.”

Volgens Leclerc wordt het nu een kwestie om tijdens de laatste, waarschijnlijk droge, oefensessie zo goed mogelijk alles voor te bereiden voor de kwalificatie en de race.

“Het gevoel in de wagen is goed, we moeten nu alles goed voor elkaar zien te krijgen voor morgen. Maar het gevoel is dus goed en dat is positief.”

“Laat ons zien wat morgen brengt want de omstandigheden zullen serieus veranderen. De derde oefensessie zal een zeer belangrijke oefensessie worden om ons zo snel mogelijk aan te passen aan de omstandigheden en ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor de kwalificatie.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022