Druk op Mick Schumacher neemt toe na nieuwe crash: “Dit is zeker niet ideaal”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher moet nog steeds vrezen dat hij volgend jaar geen racezitje in de Formule 1 zal hebben. Een nieuwe crash tijdens de eerste oefensessie zal ongetwijfeld geen goed gedaan hebben aan zijn zelfvertrouwen maar ook niet aan zijn kansen voor een racezitje volgend jaar.

Eerder deze week liet Williams-teambaas Jost Capito nog verstaan dat we begrip moesten hebben voor foutjes van Mick Schumacher en dat Williams Mick Schumacher in overweging nam voor een mogelijk racezitje volgend jaar. Afwachten of dat na de crash van deze ochtend nog steeds het geval is.

Schumacher crashte nadat de zwart-wit geblokte vlag aan het einde van de eerste oefensessie getoond was en hij na een oefenstart op weg was naar de pitlane. Plots verloor hij de controle over zijn F1-bolide.

“Het was zeker niet geweldig dat we na de oefenstart de temperatuur in de banden verloren,” verwijst Schumacher naar een mogelijke oorzaak voor zijn crash. “Maar het had volgens mij meer te maken met het feit dat er voor me een wagen reed die erg veel spray produceerde en waardoor ik niet goed kon zien waar ik moest rijden.”

“Jammer genoeg blijkt er zich op sommige plaatsen op de baan water te verzamelen. Het is een kwestie van dat te begrijpen waar dit gebeurt.”

“Ik bedoel, als het twee meter verder zou gebeurd zijn dan had ik waarschijnlijk een 360 graden-spin gemaakt en gewoon doorgereden. Zo’n dingen gebeuren echter omwille van een reden. Ik weet de reden daar nu niet van maar misschien wel binnen 10 jaar.”

Door zijn crash kon Mick Schumacher niet deelnemen aan de tweede oefensessie en ging erg veel kostbare tijd ter voorbereiding van de kwalificatie en de race verloren.

“We verloren tijd en er wacht ons op zaterdag een enorme taak, maar het circuit is geweldig. De wagen voelde geweldig dus hopelijk bevinden we ons in een goede positie. Morgen zou het droog moeten zijn en we zullen zien wat ik kan doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022