Jost Capito: “Mick Schumacher die voor Williams racet zou erg mooi zijn”

Haas F1 team
Haas F1 team

Zien we Mick Schumacher volgend jaar nog op de startgrid van de Formule 1? Zijn kansen lijken te slinken want veel vrije racezitjes zijn er niet meer maar bij het Williams F1 team wordt hij alvast als een mogelijke kandidaat beschouwd.

In gesprek met het Duitse ‘RTL’ laat Williams-teambaas Jost Capito verstaan dat Mick Schumacher één van de rijders is die ze bij Williams in overweging nemen.

“Mick verdient het om in de Formule 1 te blijven,” aldus Capito. “We zullen zien wat er gebeurt maar hij is zeker een optie voor ons.”

“Een Schumacher bij Williams zou leuk zijn. Hij zou echt vooruitgang kunnen boeken en een zeer goede rijder in de Formule 1 kunnen worden.”

“Het is nu zijn tweede jaar. Wanneer je naar George Russell kijkt, hij maakte ook fouten tijdens zijn tweede jaar bij Williams maar desondanks heeft hij zich ontwikkeld.”

“De Formule 1 is zeer complex en de stap van de Formule 2 ernaar is enorm groot omdat we wagens erg complex zijn en op technisch vlak veel veeleisender zijn.”

“Dat moet je leren, je moet een rijder twee jaar geven om er te geraken, om te tonen wat hij tijdens zijn derde jaar kan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022