George Russell: “Snelste tijd vandaag betekent niets”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Aan het einde van de tweede oefensessie vonden we beide Mercedes-rijders helemaal bovenaan met een besttijd voor George Russell. Russell is uiteraard tevreden maar laat ook verstaan dat zijn besttijd eigenlijk niets betekent voor de rest van het raceweekend.

Voorafgaand aan het raceweekend in Japan liet Mercedes verstaan dat het circuit van Suzuka niet echt bij de Mercedes W13 zou passen. Niet dromen van een mogelijke overwinning dus maar desondanks prijkten beide Mercedes-rijders aan het einde van de tweede oefensessie dus helemaal bovenaan.

De sessie werd echter in erg wisselvallige omstandigheden verreden en op een natte baan konden de rondetijden van het ene op het andere moment serieus verschillen, dat beseft ook George Russell na zijn snelste tijd.

“Het zal waarschijnlijk niet representatief zijn voor dit weekend,” aldus Russell. “Maar we hebben zeker en vast veel geleerd. Er bestaat een kans op zondag, het kan dan regenen, maar voor zaterdag ziet het er naar uit dat het droog zal zijn.”

“Desondanks is het altijd leuk om bovenaan te eindigen en in vergelijking met de eerste oefensessie hebben we zeker vooruitgang geboekt, toen bevonden we ons onderaan.”

“Het is belangrijk om zaken te begrijpen zoals het moment waarop je van de regenband naar de intermediates moet gaan. Zelfs al loont dat niet dit weekend, het kan ook nuttig zijn voor de toekomst.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022