Max Verstappen: “Honda is nooit echt van de wagen verdwenen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het raceweekend in Japan staat Honda opnieuw prominent op de Red Bull F1-bolide. Max Verstappen is erg blij daarmee, Verstappen heeft trouwens het gevoel dat Honda nooit echt is verdwenen.

Officieel nam Honda eind vorig jaar afscheid van de Formule 1. Honda verdween van de achtervleugel van de Red Bull F1-bolide maar het bleef wel een technische partner van Red Bull.

Er kwam echter wel een nieuwe overeenkomst waarbij Honda tot eind 2023 F1-motoren blijft leveren aan Red Bull en AlphaTauri. Afgelopen zomer werd die overeenkomst echter bijkomend verlengd tot eind 2025, waarna in 2026 een nieuwe motorreglement ingevoerd wordt.

Ter gelegenheid van de GP van Japan zal Honda trouwens opnieuw op de F1-bolides van Red Bull en AlphaTauri staan. Max Verstappen ziet het graag gebeuren, zeker tijdens een raceweekend waarin hij voor de tweede keer F1-kampioen kan worden.

“Het is geweldig om de volledige naam opnieuw op de wagen te zien staan,” aldus Verstappen. “Honda Racing Corporation stond al op de wagen, dus Honda is nooit echt verdwenen.”

“Het maakt het extra speciaal dat ze opnieuw op de wagen staan voor hun thuisrace. We hebben erg goed samengewerkt. De samenwerking was erg leuk. Er is in vergelijking met vorig jaar eigenlijk niet veel veranderd. Ik ben erg blij dat Honda terug op de wagen staat, veel prominenter.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022