Charles Leclerc: “Dit F1-seizoen geen enkele race zonder emoties”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de zomerpauze wordt vaak een balans opgemaakt en teruggeblikt op het seizoen tot dusver. Voor Charles Leclerc is dat met erg gemengde gevoelens.

“Of het nu hoogtepunten of dieptepunten waren, er is dit seizoen geen enkele race zonder emoties geweest,” blikt Leclerc tegenover Andrew Benson van BBC Sport terug op het F1-seizoen tot dusver.

“Of het nu een overwinning was of het aan de leiding rijden waarna er problemen ofzo ontstaan. Er zijn tijdens het eerste deel van het seizoen heel wat dingen gebeurd.”

Leclerc probeert vooral enkele positieve aspecten te onthouden, zoals hoe competitief de Ferrari F1-bolide is, ook al kijkt hij ondertussen tegen een achterstand van 80 punten aan.

“Eerst en vooral is het geweldig dat we opnieuw voor overwinningen kunnen strijden,” aldus Leclerc. “Aan de andere kant zijn we er niet in geslaagd om het potentieel te maximaliseren en dat is niet geweldig.”

“We hebben nog steeds de tweede seizoenshelft om in te halen. Ik hoop dat het ons lukt, we zullen maximaal pushen. De voorbije races waren echter erg moeilijk.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022