Charles Leclerc: “Door dit probleem kan Ferrari tijdens de races niet strijden met Red Bull”

Ferrari
Ferrari

Afgelopen weekend reed Charles Leclerc een zeer sterke inhaalrace maar ook de Monegask moet erkennen dat Ferrari tijdens de race vaak haar meerdere moet erkennen in Red Bull. Daarvoor is volgens Leclerc een specifieke reden.

Het is opvallend hoe Ferrari dit seizoen tijdens de kwalificaties opvallend sterk presteert, vaak sneller is dan Red Bull, en dan tijdens de races toch haar meerdere moet erkennen in Red Bull. Uiteraard kan er dan verwezen worden naar betrouwbaarheidsproblemen of foute strategische keuzes, maar er is volgens Leclerc meer aan de hand.

Volgens Leclerc is Ferrari een stuk minder goed in haar bandenmanagement tijdens de races. Ferrari presteert op dat vlak te wisselvallig en dat beïnvloedt de performance tijdens de races, vooral wanneer ze erg onder druk staan of wanneer er onverwachte situaties zich voordoen.

“Ik denk dat een goede communicatie, strategie enzovoort, dat is waaraan we gedurende enkele races aan gewerkt hebben en ik zie al positieve tekenen. Dat is goed,” aldus Leclerc.

“Maar dan is er het bandenmanagement. Zoals we dat tijdens de voorbije races gezien hebben ligt dat wat moeilijker. We moeten de oorzaken daarvan zien te vinden. Dat is echter een continu werk waarin we beter worden. Ik denk dat we dit jaar tijdens sommige races gezien hebben dat we zeer goed waren met het bandenmanagement, het enige waarin we goed moeten worden zijn specifieke situaties.”

“Zoals in Japan, zondag was het iets koeler, het regende uiteraard ook. Wanneer het dan een onverwachte situatie is, op dat vlak zijn we niet zo goed als Red Bull. Daaraan moeten we werken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print