Charles Leclerc: “Echt alles geprobeerd om Sergio Perez te helpen in de strijd met George Russell”

Ferrari
Ferrari

Aan het einde van de GP van Abu Dhabi zagen we Charles Leclerc doelbewust wachten op Sergio Perez en hem zelfs voorbij laten om een kloof van vijf seconden op George Russell uit te bouwen. Dat was nodig zodat Perez ondanks een tijdstraf voor George Russell zou eindigen. Uiteindelijk was het een maat voor niets en eindigde Ferrari derde in het constructeurskampioenschap.

“Het was ‘all in’ tijdens de laatste minuten van de race want Checo had een tijdstraf van vijf seconden gekregen,” verklaart Charles Leclerc zijn manoeuvre aan het einde van de race. “We moesten hem op een manier proberen helpen om vijf seconden voor George te finishen. Ik probeerde hem DRS en een slipstream te geven maar helaas was het niet voldoende.”

“Het is gewoon jammer dat we derde in het constructeurskampioenschap eindigen. Die strijd om de tweede plaats was het enige dat voor mij aan het einde van het seizoen nog telde en daarin zijn we niet geslaagd.”

Tijdens de start van de race zag het er nochtans even goed uit, Leclerc leek zelfs even de leiding in de race te gaan veroveren. In zijn Ferrari viel hij tijdens de eerste ronde Verstappen meermaals aan maar uiteindelijk bleef Leclerc tweede.

“Ik wou absoluut proberen om die eerste plaats te veroveren maar we weten ook dat we tijdens de race meestal wat performance tekort komen tegenover hen,” blikte Leclerc terug op de start van de race. “Dus zelfs wanneer ik Max toen voorbij zou zijn gestoken dan zou hij me drie of vier ronden later alsnog voorbij zijn gestoken.”

“Uiteindelijk was Mercedes verslaan mijn enigste doel dus ik wou niet te veel mijn banden belasten en niet te veel tijd verliezen door met Max te strijden. Maar ja, het was leuk.”