Stewards geven Sergio Perez een reprimande voor ‘persoonlijke beledigingen’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Abu Dhabi moest Sergio Perez zich bij de stewards melden om uitleg te geven over ‘persoonlijke beledigingen’ die hij had geuit tegenover de stewards en wedstrijdleiding. De stewards gaven de Mexicaan uiteindelijk een officiële waarschuwing, een reprimande.

De stewards lieten in hun oordeel verstaan dat het perfect kan om het niet eens te zijn met hun beslissingen maar dat de opmerkingen die Perez gaf ‘persoonlijke beledigingen’ waren die een inbreuk vormen op het reglement. Opvallend is dat de stewards in hun oordeel ook de bedenking maakten dat zij zelf met de uitspraken geviseerd werden, en dus rechtstreeks betrokken partij waren. In zo’n situatie zouden ze de behandeling van het ‘dossier’ normaal doorverwijzen naar de stewards van de volgende race, dit om partijdigheid te vermijden, maar aangezien dit de laatste race van het seizoen was hebben ze zelf een oordeel moeten vellen.

Sergio Perez, die zich voor zijn uitspraken moest verantwoorden, excuseerde zich bij de stewards en liet verstaan dat de uitspraken in het ‘heetst van de strijd gebeurden’. Perez had er naar verluidt ook geen rekening mee gehouden dat zijn uitspraken uitgezonden zouden worden. Perez benadrukte echter wel dat hij nog steeds van mening is dat hij geen straf had moeten krijgen, al toonde hij wel begrip voor hun kant van het verhaal.

In hun oordeel hielden de stewards rekening met het feit dat Perez zich in het verleden steeds goed heeft gedragen. Aangezien Perez zijn excuses heeft aangeboden en de sport niet wou beschadigen houden de stewards het op een reprimande.