Charles Leclerc: “Een race finishen is nu de prioriteit”

Ferrari
Ferrari

Voorafgaand aan het F1-seizoen was de wereldtitel het doel maar Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft drie races ver in het seizoen zijn doelstellingen al serieus bijgesteld. Gewoon een race uitrijden zou al leuk zijn want dat is de basis om punten te scoren.

Tijdens de eerste race in Bahrein incasseerde Charles Leclerc meteen een serieuze opdoffer in de titelstrijd. De Monegask moest zijn Ferrari SF-23 aan de kant parkeren met een motorprobleem. Tijdens de tweede race werden slechts een handvol punten behaald en ook tijdens de derde race volgde een opgave, deze keer na een aanrijding.

Met slechts zes punten achter zijn naam kan Charles Leclerc momenteel niet als titelkandidaat beschouwd worden en de doelstellingen worden dan ook snel bijgesteld. Leclerc wil vooral proberen om races te finishen, want dat op zich blijkt dit seizoen al moeilijk te zijn.

“In plaats van aan de doelstellingen op lange termijn te denken vormt een race finishen zonder bestraffingen, andere problemen of wat dan ook nu de prioriteit,” aldus Leclerc. “Vervolgens moeten we het momentum benutten en zien wat mogelijk is.”

Ferrari behaalde dit seizoen nog geen enkele podiumplaats en dat komt deels ook door de performance van de wagen. Leclerc en Sainz willen dan ook zo snel mogelijk upgrades die de prestaties verbeteren.

“Het is duidelijk dat we de wagen moeten verbeteren,” aldus Leclerc. “Ik wacht af en we zullen zien wat het geeft, het kan erg interessant worden. We hebben de voorbije race wat aanpassingen aan de afstelling van de wagen gedaan en op het vlak van racesnelheid heeft dat de performance verbeterd.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print