Alpine: “Pauze in F1-kalender gebruiken om voorraad reserveonderdelen aan te leggen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Doordat de GP van China van de kalender geschrapt en niet vervangen werd hebben de F1-teams nu enkele weken de tijd om hard in de fabriek te werken zonder dat er races plaatsvinden. Die tijd willen ze bij het Alpine F1 team gebruiken om een voorraad reserveonderdelen te fabriceren.

Voor de F1-teams is het niet alleen een race tegen de klok op het circuit, ook daarnaast staan ze voor enorme logistieke uitdagingen. Wanneer worden er nieuwe updates geïntroduceerd en zijn er voldoende onderdelen? Volgens teambaas Otmar Szafnauer komt de periode zonder F1-races alvast erg gelegen.

Bij het Alpine F1 team willen ze die weken gebruiken om nieuwe onderdelen te ontwikkelen en ook voldoende reserveonderdelen te fabriceren.

“Deze pauze was niet gepland maar we verwelkomen ze graag om onderdelen en reserveonderdelen voor de wagen te maken alsook nieuwe ontwikkelingen te doen. Het is een enorme inspanning om voldoende onderdelen te fabriceren en er zo voor te zorgen dat je voluit kan pushen. Die pauze komt dan ook van pas,” aldus Alpine-teambaas Otmar Szafnauer.

Erg verstandig van Alpine want Szafnauer deed zijn uitspraken in de aanloop naar de race van afgelopen zondag en daarin crashten beide Alpine F1-bolides. Die reserveonderdelen zullen dus nodig zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print